网上报名官方网站 成绩查询唯一渠道
公共英语三级考试句型学习资料18

  Part B

  Now we would like you to talk about something between yourselves. We are just going to listen.

  Suppose there is something to be built or planted in your city neighborhood. The picture sheet shows you four choices 1) fitness facilities 2) a fountain 3) trees or grasses 4) statues

  Please talk to each other about your suggestion and give your reasons. It’s not necessary to agree with each other. (3 minutes)

  看到第二环节的题目的时候,作为考官的我,凭着多年PETS的教学经验知道要让一个PETS3的考生在考官的指导性语言中,马上听清楚并反应过来什么是 fitness facilities, fountain and statues 是有一定的困难的。果然,我的担心被考生们的现场表现给证实了。80%的学生都没能听懂考官的指导性语言。继而在这一部分中造成严重的偏题现象。

  其中值得一提的是很多考生对这一环节的口试形式很不熟悉,不清楚这是一个互相交流的环节。很多考生是自顾自己说,没有一点的互动。而有的考生还以为是需要描述图片,所以就把一到四副图进行详细的描述,没有任何自己的观点。其实所有这些对于考试形式的不熟悉都可以在考前的培训班中得到解决,更了解题型也就意味着能更从容地面对这样的考试。

来源:中华考试网
责任编辑:Cherry

首页 上一页 下一页 末页 共1页 第1页