网上报名官方网站 成绩查询唯一渠道
2014年12月大学英语四级答案:听力(汇总版)

  小对话

  1. 第1题为常见的购物场景

  根据四个选项,猜测谈论话题是关于"购买暖屋派对的礼物的预算"

  2. 第2题为学习场景或者工作场景,根据四个选项中的statistics,推测该题跟"数据学课程"或者是"工作方面的数据"相关。statistics 这个词在历年的考题里出现多次,再次验证小对话词汇的重要性。

  3. 第3题的话题不常见。根据选项中的script(录音原文)和recording(录音)推测两个人在谈论录音的问题。B出现了take…seriously(认真对待)这个词组,根据"词组原则"该项极可能是答案。

  4. 根据选项中的wedding(婚礼),bride(新娘)推测第4题是在谈论婚礼,历年真题没有考过相关话题。按照排除法,基本排除C/D(出现人名)。

  5. 第5题根据meeting/excuse/annoy等词推测场景是男生开会迟到并且说了迟到原因。根据排除法,C不太可能是答案(不够大度)。根据"事故原则" B很可能是答案(缺席是一次事故)

  6. 第6题根据meal/cook/oven推测主题跟"做饭"相关,根据"事故原则"D有可能是答案。

  7. 第7题是传统的"工作场景",根据keep his job/bad news/help the man猜测主题可能是关于男生要被辞退,女生想办法帮助男生。

  8. 第8题根据sign up for a swimming class(报游泳班)推测主题是传统的"报班"类型的题。根据事故原则,答案有可能是A,排除D(与主题不相关)

  长对话

  9. B Scandinavia

  10. D More women will work outside the family

  11. D Spend more time changing women‘s attitudes

  12. A In a restaurant

  13. C He is the Managing Director of Jayal Motors

  14. B To get a good import agent

  15. D His determination

  四级听力答案及点评:短文第一篇

  16. What are scientists trying to explain according to the passage?

  答案:(A) How being an identical twin influences one‘s identify.

  「点评」:细节题。本篇文章开头即指出 ‘they(scientists) are trying to explain how being half of the biological pair influences a twin’s identity.‘由此可知科学家一直试图想要解释双胞胎的身份人格是如何受到影响的。

  17. What do we learn about the twin Jims?

  答案:(B) They grew up in different surroundings.

  「点评」:细节题。关键词即是Jim 这个名字。关于两个Jim的情况是:他们一直生长在不同家庭,直到39岁才见面。‘… grew up in different families and did not meet for 39 years.’ 他们都结过两次婚,第二次婚姻中,妻子都叫贝蒂。‘Both men were married twice… and their second wives were both named Betty.’ 而他们的第一个孩子都是儿子 ‘Both twins named their first sons James Allen.’

  18. Why are scientists interested in studying identical twins raised in different families?

  答案:(A) They want to find out the relationship between environment and biology.

  「点评」:细节题。通过对两个Jim的研究, These twins help scientists understand the connection between environment and biology.

  Passage 2

  19. What does the speaker say about camping?

  答案:(D) It is an inexpensive way of spending a holiday.

  「点评」:细节题。文章开头就说到Camping is still one of the cheapest ways of having a holiday. 这里的“the cheapest way of having a holiday”正好就和选项中的“inexpensive way of spending a holiday”同义互换

  20. What does the passage tell us about the most popular tent sold in Britain?

  答案:(B) It consists of an inner and an outer tent

  「点评」:细节题。关键主抓“the most popular tent ”。通过这个关键表述,我们可以知道最受欢迎的帐篷有这样的特色:“The most popular tent… is the frame tent with 2 bedrooms and sleeping accommodation for 4 people. There is usually an outer tent… and a lighter inner tent or tents”。

  21. What does the speaker suggest buying if you plan to stay camping in one place for more than a few days?

  答案:(C) A kitchen extension

  「点评」:细节题。关键抓住“camping in one place;for more than a few days”。听力文章最后讲到“You can buy a kitchen extension for many tents… plan to stay camping in one place for more than a few days.” 基本就是原文重现。如果在同一地点要旅行多日,则需要一个额外的厨房部分。

  Passage 3

  22. How big does the speaker say Andorra is?

  答案:A. It covers 197 square meters.

  点评:事实细节题,考查同学们对于数字的记录。

  23. What can be said about Andorra before the 1930s?

  答案:D. It was cut off from the rest of the world.

  点评:词义判断题,考查同学们对 “travelers had difficulty in reaching the country”的理解。

  24. What event changed the situation in Andorra?

  答案:C. The building of roads connecting it with neighboring countries.

  点评:事实细节题,需要同学们听到并理解句子“When roads were built from France and Spain to Andorra in the 1930s, life picked up speed.”

  25. What do most people do in Andorra do nowadays?

  答案:B. They work in the tourist industry.

  点评:主旨大意题,从文章中的各个方面,表现出现在安道尔国家的人民大多从事旅游业。

  听力填空

  26. familiar

  27. put forward

  28. caution

  29. live with

  30. alternatives

  31. ignore

  32. participated

  33. in need of

  34. focus on

  35. judgments

  点评:本文主要表达当你在做决定时,应该如何有选择性的听取他人的意见。整体文章在理解上难度并不大。但在填入单词或词组的过程中需要同学们在拼写,时态与词组的连读上注意。比如alternatives,in need of等。十个空中,四个词组,三个名词,两个动词,一个形容词。词组难度不大,拼写也比较方便。关键还是在于同学们平日的词汇量的积累。

  复合式听写

  第一套

  46. E?47. I?48. D?49. O?50. K?51. B?52. E?53. C?54. L?55. G

  36. N. survey?37. O. traces?38. I. products?39. K. released?40. J. ranging?41. M. simple?42. H. necessarily?43. L. shocked?44. C. belong?45. B. average

  第二套

  36. F critical ?37. D contemporary ?38. K led ?39. N proportions ?40. C closely ?41. E courses ?42. B actually ?43. I especially ?44. G declining ?45. H degrees

  第三套

  46. B?47. N?48. M?49. A?50. E?51. C?52. G?53. C?54. H?55. L

来源:新东方
责任编辑:Cherry

首页 上一页 下一页 末页 共1页 第1页