网上报名官方网站 成绩查询唯一渠道
2015年12月英语四级阅读模拟训练(三)

  五

  Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some are pets, and offer him companionship; some give protection, and some do hard work which man cannot do for himself. Dogs, which serve man in all three capacities, are found in various breeds in all countries of the world. The Husky can live in the cold polar regions, and the Saluki is at home in the hottest parts of Central Africa. The inhabitants of certain countries are dependent for their very lives on the camel. In the West Indies the little donkey, strong and sure-footed, carrying heavy loads even in mountainous places, is a familiar sight.来源:考试大

  Trained and tamed for many generations, domestic animals are not accustomed to roaming(到处走动) in search of food and shelter. They look to their masters to provide for their needs, and as long as these are supplied, they are content to do what their masters require.

  All domestic animals need proper food. It must be suitable for them, sufficient in quantity, fresh and clean. Some people feed a pet dog or cat on odds and ends of table scraps, and then wonder why the animal seems listless(倦怠的) and dull. The quantity of food depends on the size of the animal and the amount of exercise it takes. Overfeeding is as bad as underfeeding. Containers for food and water must be washed regularly if the animal is to maintain good health.

  Even well cared for animals may sometimes fall ill. If this happens, the wise master seeks the best advice he can get. All sorts of medicines and treatments are available for sick animals, and in some countries organizations exist to provide them free or at a cheap price. Useful, friendly, hardworking animals deserve to have some time, money and attention spent on their health.

  1. What main idea does the author want to convey in the first paragraph?

  A) There exists thousands of species of animals in the world.

  B) Man came to establish a close relationship with a number of animals.

  C) In some regions a donkey seems to be a very useful beast.

  D) An animal will be useless unless domesticated.

  2. When an animal is underfed, it will probably ____.

  A) refuse to obey its master

  B) immediately fall ill

  C) require its master to offer some food

  D) seek for food on its own

  3. Which of the following is NOT true of dogs according to the passage?

  A) They can act as friends, guards, and servants to man.

  B) They have great adaptation for the environment.

  C) There live a great variety of breeds of dogs on the globe.

  D) The Husky and the Saluki are the strongest breed ever known in the world.

  4. To keep a domestic animal physically fit, its owner is advised ____.

  A) not to hesitate to spend enormous amount of money on it

  B) to pay attention to its proper feeding

  C) not to allow it to take excessive amounts of exercise

  D) to join some sort of pet-keeping organizations

  5. Which of the following would be best TITLE for this passage?

  A) Domesticated Animals - Man’s Best Friend

  B) Proper Diet - the Road to Health

  C) The Advantages of Raising Domestic Animals

  D) Some Tips on Pet-keeping

  答案:

  1.B)Man came to establish a close relationship with a number of animals. 黑体部分为第一段两个要点,A只包含了一个要点,C只提到了一头驴。。。D则完全与第一段无关。这道选错了要面壁哦。

  2.A)refuse to obey its master对应原文Some people feed a pet dog or cat on odds and ends of table scraps(即题干中的When an animal is underfed, 所以要在这句话中找答案~), and then wonder why the animal seems listless(倦怠的) and dull. 由于答案比较隐晦, 先保留A, B(直接得病)、C(要求食物)和D(自己觅食)均未从此句中得到丝毫体现, 所以A为最接近答案. 因为我家养过狗, 所以比较清楚, refuse to obey its master的一个表现就是listless and dull, 简单的说, 就是你逗它它没反应。。。

  3.D)The Husky and the Saluki are the strongest breed ever known in the world完全无法对应原文。。。A)They can act as friends, guards, and servants to man对应原文Dogs, which serve man in all three capacities; B)They have great adaptation for the environment对应原文Husky存在于两极和Saluki存在于非洲的叙述, 两极和非洲都能适应, 说明它们有很强的适应环境的能力; C)There live a great variety of breeds of dogs on the globe对应原文的are found in various breeds in all countries of the world.

  4.B)to pay attention to its proper feeding对应原文All domestic animals need proper food. 整个第3段都是围绕着how to keep a domestic animal physically fit展开的.

  5.A)Domesticated Animals - Man’s Best Friend为最合适答案, 本文正是充满感情地围绕着这个话题展开. 虽然文章对驯养家养动物提出了很多宝贵建议, 但B选项没说是给人Proper Diet还是给狗Proper Diet; C选项是饲养家养动物的好处, 也不对; D选项是喂养宠物的建议, 但只有第三、四段包含了建议的内容, 不全面. 关于这一点, 如果不能理解, 请参考上一期关于空调(air conditioning)的阅读的最后一题的答案详解, 这种类型的阅读理解的最后一道题往往要综合全文篇幅来看, 看作者总体说了什么, 而非作者着重说了什么. 呵呵, 大概是这样吧.

  六

  The greatest contribution to civilization in the century may well be the air-conditioning- and American leads just as amazing is the speed with which this situation came to be. Air-conditioning began to spread in industries as a production aid during World War Ⅱ. Today most Americans need to take air-conditioning for granted to homes, offices, factories, theatres, shops, studios, schools, hotels, and restaurants.

  But not everybody is aware that high cost and easy comfort are merely two of the effects of the vast cooling of American. In fact, air conditioning has substantially altered the country’s character and customs.

  Many of the byproducts are so conspicuous that they are scarcely noticed. To begin with, air-conditioning transformed the face of America by making possible those glassy, boxy, sealed-in skyscrapers. It has been indispensable, no less, to the functioning of sensitive advanced computers, whose high operating temperatures require that they be constantly cooled. . .

  It has, at will, forced families into retreating into families with closed doors and shut windows, reducing the interactions of neighborhood life. It is really surprising that the public’s often noted withdrawal into self-pursuit and privacy has coincided with the historic spread of air-conditioning. Though science has little studied how habitual air-conditioning affects mind and body, some medical experts suggest that, like other technical avoidance of natural variations in climate, air-conditioning may damage the human capacity to adapt to stress. If so, air-conditioning is only like many other greatly useful technical developments that liberate man from nature by increasing his productivity and power in some way - while indirectly weakening him in others.

  1. According to this selection, which of the following constitutes the unique character of U.S.?

  A)Its excessive use of air-conditioning.

  B)Its advanced computerized civilization.

  C)Its public’s retreating into self-pursuit.

  D)Its greatest contribution to human civilization.

  2. According to the author, the chief consequence brought about by the wide application of air-conditioning is ____.

  A)the loss of human capacity to adapt to changes in climate

  B)the reduction of social communications of neighborhood life

  C)the active life style of all its users

  D)the decreased human production and power

  3. The tone of this selection reveals that air-conditioning ____.

  A)has little effect on its users

  B)has more effect on body than on mind

  C)brings more benefits than damage to its users

  D)does harm as well as good to its users

  4. Who benefits the least from air-conditioning according to the author?

  A)Medical experts.

  B)Manufacturers.

  C)Factory laborers.

  D)Consumers.

  5. What is the author’s overall attitude towards air-conditioning?

  A)Neutral

  B)Objective

  C)Critical

  D)Compromising

  答案:

  1.A)Its excessive use of air-conditiong对应原文Today most Americans need to take air-conditioning for granted to homes, offices, factories, theatres, shops, studios, schools, hotels, and restaurants.

  take sth for granted认为某事理所当然

  2.B)the reduction of social communications of neighborhood life对应原文forced families into retreating into families with closed doors and shut windows, reducing the interactions of neighborhood life

  neighborhood life社区生活

  选项A并未对应题干中的According to the author 而是对应原文中的some medical experts suggest that

  3.标准答案是C)brings more benefits than damage to its users,但我认为应该选D)does harm as well as good to its users,对应原文最后一句If so, air-conditioning is only like many other greatly useful technical developments(positive words)that liberate man from nature by increasing his productivity and power in some way - while indirectly weakening him in others(negative words),于是does harm as well as good to its users.

  4.D)Consumers是最精确的。原文直接批判空调的一句话是forced families into retreating into families with closed doors and shut windows, reducing the interactions of neighborhood life,显然according to the author,consumers为从空调中受益最少的。而ABC三个选项,BC可以作为by increasing his productivity的受益者,A的工作性质则完全与空调无关,ABC甚至也都可以成为D的一种。

  5.C)Critical对应原文It has, at will, forced,听起来很像批判。

  at will随意 任意

来源:中华考试网
责任编辑:Cherry

首页 上一页 下一页 末页 共1页 第1页